Geachte dokter,

Uw cliënten zijn bij ons van harte welkom voor professioneel voedings- en dieetadvies. We bespreken uitgebreid het huidige voedingspatroon van de cliënt en houden bij ons advies dan ook rekening met de individuele eet- en leefgewoonten.

 

Om ervoor te zorgen dat wij uw cliënten zo gericht mogelijk kunnen begeleiden, kunt u gebruik maken van een verwijsbrief. Deze brief wordt in de eerste plaats voorzien van de naam, voornaam en geboortedatum van de cliënt. Daarnaast ontvangen wij graag een korte omschrijving van de diagnose met daarbij de reden van doorverwijzing. Indien van toepassing krijgen wij graag ook recente laboresultaten. Een verwijsbrief kunt u hier opvragen.

 

Naar aanleiding van uw verwijzing houden wij u op de hoogte van het verloop van de behandeling via het e-health platform. Indien gewenst of bij wijziging in de behandeling sturen wij u ook een tussentijds verslag op. Voor meer informatie kunt u ons steeds telefonisch bereiken op het telefoonnummer 050/ 37 11 25.

 

Terugbetaling

Elke diëtist binnen onze praktijk is erkend door het RIZIV waardoor cliënten binnen een voortraject en zorgtraject (vroegere diabetespas) recht hebben op een tegemoetkoming. Indien uw cliënt hiervoor in aanmerking komt kunt u hen een ingevuld aanvraagformulier bezorgen dat bij de mutualiteit kan worden ingediend. De overeenkomst omtrent het zorgtraject of zorgmodel wordt dan samen met de verwijsbrief meegebracht naar de eerste consultatie.

 

Alle ziekenfondsen voorzien bovendien een terugbetaling bij de diëtiste. Elk ziekenfonds voorziet een andere terugbetaling en hanteert hierbij andere voorwaarden (zie kostprijs). Een verwijsbrief is hierbij vaak ook noodzakelijk.